dimecres, d’agost 02, 2006

PEC - Jove -

Espai perque els nois, les noies i els nens i digueu la vostra sobre Manresa dins el marc del " PEC " - Projecte Educatiu de la Ciutat de Manresa -

Que podem fer per millorar Manresa ? - Com ens agradaria la Nostra Ciutat ? - Quines coses trobes que funcionen bé ? - Quines funcionen malament ? . etc...

1 comentari:

Joan G. ha dit...

Crec que les lleis de civisme de Barcelona són una broma per recaptar impostos, mal dissenyades, amb punts molt discriminatoris segons col·lectius i barris, que no se les creuen ni els regidors de Barcelona, que per altra banda, molts d'aquests tampoc les compleixen perquè no les poden complir al viure fora de Barcelona (clar, és que a Barcelona no s'hi pot viure).

Per tant, tot i que es pot extreure quelcom profitós de la Llei de civisme de Barcelona, Manresa, que no cal que tingui llei però si actuació del govern local i projectes legislatius concrets. Com els de fer pagar un preu mòdic per tirar els papers al terra i el xiclet (molts cops això passa quan a dos metres tenen la paperera!). Jo crec que estaria bé ja que així no caldrà pagar tant a aquells que amb un producte nou (aspirador) molt car ens treuen els xiclets enganxats al terra.

Per altra banda, i això no és civisme; és eficiència. La policia local hauria, al igual que els Mossos, acabar amb tants comerços relacionats amb la màfia i el narcotràfic que tots sabem que existeixen i no hi fem res. Pel que es veu últimament per fi la policia surt al carrer a fer quelcom sobre la realitat que tots observem des de fa temps i a la qual l'Ajuntament hi feia els ulls grossos!

Respecte la cohesió social cal enfortir l'Òmnium Cultural i programes pedagògics en que dintre la escola el català sigui com així ho vol l'Ernest Maragall, un vehicle d'integració.

En referència a la ciutadania activa, caldria més veu en els Consells de Joves dels estudiants com a col·lectiu tot i que les reivindicacions són extrapolables i per tant millor fer-les en àmbits més importants.

Tot i això hi ha molta gent que passa de tot. El lamentable "ja s'ho faran". Però que és primer, una societat conscient i crítica o els espais pels quals aquesta societat pot ser crítica i intervenir en el que es bull a la vila?